Translate

Wednesday 13 November 2013

"LAZAR OD SALAŠA DO HOLIVUDA" PROMOVISAN NA SAJMU KNJIGA

USKORO I FILM O POZNATOM GLUMCU

U subotu, 26. oktobra, na Beogradskom sajmu knjiga na štandu Vlade RS, Kancelarije za saradnju sa dijasporom, promovisana je treća knjiga, romansirana biografija kanadskog glumca, Somborca Lazara Rajića  (u filmskom svetu poznatog kao Lazar Rockwood), pod nazivom "LAZAR od salaša do Holivuda" Snežane Pisarić Milić. Nakon promocije usledilo je potpisivanje knjige na štandu izdavačke kuće "Arte".




Drugo izdanje knjige izašlo je iz štampe nakon dva meseca od objavljivanja. Pored autorke, o knjizi i o ličnosti Lazara Rajića govorili su Miodrag Jakšić, izdavač i glavni i odgovorni urednik u izdavačkoj kući "Arte" i Predrag Jakšić, dramaturg i režiser, kao i Suzana Sudar, novinarka i Milan Spasić, akademski slikar, koji su živeli u Torontu i njegovi su bliski prijatelji. Najinteresantnije izjave Lazarovih prijatelja i saradnika zastupljenih u knjizi, čitala je Somborka Vladana Spasojević, koja je za tu priliku napravila i video prezentaciju knjige. 



Publika je imala priliku i da pogleda insert iz filma "Matter of  Justice", gde Lazar igra jednu od vodećih uloga uz Majkla Madsena (Michael Madsen) i Rejčel Hanter (Rachel Hunter).
- Zanimljivo je to da većina posetilaca i uopšte čitalaca poznaje Lazara sa filma, ali niko od njih nije znao da je u pitanju čovek sa našeg podneblja. Priča o Lazaru , nakon knjige, bi trebalo da se nastavi najavljenim snimanjem filma u Srbiji, gde bi on pored još nekoliko holivudskih glumaca igrao glavnu ulogu - kazala je autorka.

"Somborske novine", 01.11.2013. godine br 3097

No comments:

Post a Comment