Translate

Tuesday 17 December 2013

REKLI SU O LAZARU - PRIJATELJ I KUM, GORAN KALEZIĆ

REKLI SU O LAZARU ZA BIOGRAFIJU "LAZAR od salaša do Holivuda" , autora Snežane Pisarić Milić
 PRIJATELJ I KUM, GORAN KALEZIĆ

Lazar i Goran Kalezić, na snimanju
Goran Kalezić:
- Upoznao sam Lazara `97. godine preko zajedničkih prijatelja moga oca. I, od tada, ne samo da smo bili kolege, nego mi je bio i kum na venčanju. Počeli smo raditi sa kratkim filmovima koji su osvajali nagrade na festivalima, a zatim smo napredovali sa projektima koji su emitovani na televiziji.  
Lazar je vodeći glumac u smislu prisutnosti i intenziteta pojavljivanja na ekranu. Kada je on na ekranu, teško je ne obratiti pažnju na njega i na njegov tragično isklesani lik koji podseća na legendarne junake prošlosti. I dok sam režirao, gluma ovog sjajnog glumca mi je toliko zaokupirala pažnju da bih zaboravio da pratim scenario.


Glumac kao što je Lazar, koji igra teške uloge, gde je nagoveštaj nasilja uvek blizu, je privatno sušta suprotnost. Velika duša i srce. Ja ne poznajem ni jednog glumca ili člana ekipe koji je sarađivao sa Lazarom, od filmova nezavisne produkcije pa do studijskih filmova, koji ga nije prihvatio u svoje srce. I zauvek ga smatraju dobrim prijateljem.
Lazar je skroman umetnik u pravom smislu te reči. On uvek traži projekte u kojima je priča koja podseća na klasične priče iz prošlosti. I on se bori za to, da ovi filmovi postignu uspeh. On je glumio u toliko filmova, da kada sa njim šetam ulicama Havane, ljudi prilaze i traže autogram “Banditosa”. Da ne spominjem koji je magnet za žene, posebno za glumice.
U našem poslu, gde su laži i obmane prisutne, izdvojio se Lazar kao retka prizemna ptica.
Njegova svetlost uzdiže ga iznad svih ostalih.


  

No comments:

Post a Comment