Translate

Saturday 14 December 2013

REKLI SU O LAZARU ROCKWOODU - VOJA ARALICA, KOMPOZITOR

 REKLI SU O LAZARU ROCKWOODU  - VOJA ARALICA, KOMPOZITOR
(VIII poglavlje knjige - Prijateljstva za sva vremena )

Voja Aralica:
- Kada sam se krajem devedesetih doselio u Toronto, poznavao sam jedva par ljudi koji su bili iz sveta umetnosti i filma. Novi život i nova sredina su za mene bili početak od same nule. Tada se pojavio Lazar. Preko zajedničkog prijatelja, Igora Vrapca, zakazali smo viđanje u malom kafeu na Spadajni.
Od prvog momenta kada smo jedan drugom pružili ruku sve je bilo jasno. Ako niste upoznali Lazara niste upoznali nikog sličnog.


 Čovek sa licem večitog filmskog negativca, a u isto vreme sa dušom neiskvarenog deteta. Njegova pozitivna energija i optimizam su tada za mene bili više nego dragoceni. Radeći sa njim na nekoliko projekata stekao sam sjajnog saradnika, ali što je mnogo važnije prijatelja za ceo život. Njegov pogled na život koji je često bio interesantniji od bilo kojeg Holivudskog trilera i neiscrpna ljubav prema filmu za mene su često bili inspiracija u momentima sumnje da li se nalazim na pravom mestu, i da li stvari radim kako bi trebalo...
Lazar je autsajder koji je stigao tamo gde mnogi favoriti nisu mogli ni da sanjaju. Lazar je čovek koji je srcem i bezgraničnom ljubavlju prema umetnosti dobio nagradu za životno delo od svih nas koji ga znamo. Lazarova uloga super heroja u filmu zvanom život nije imala ozbiljnu konkurenciju.


Lale, idemo dalje...




NAPOMENA: U osmom poglavlju knjige "LAZAR od salaša do Holivuda" Lazarevi projatelji i saradnici govore o njemu: Mijole Radaković, B.D. Benedikt, Majkl Medson, Nik Mankuso, Dženifer Dejl, Valentajn Lion, Tea Čini, Lin Tremblaj, Diana Dezmari, Dženet Roksborou, Antonio D` Alfonso,  Roberto Ionadi, Goran kalezić, Radomir Raša Miljković, Volter C. Djakomini, Dr Nenad Jovanović, Srđan Vilotijević, Igor Vrabac, Voja Aralica, Rudi Vasić, Suzana Sudar, Viktor Altomare, Erik Etebari, Stevan S Vasiljević, Sergei Nikolich i Džalal Mehri

No comments:

Post a Comment